Voordelen van een betonkelder

betonkelderHet grote voordeel van betonkelders of kelders in prefab beton is eerst en vooral de snelle plaatsing. Maar ook de waterdichtheid is een belangrijke troef van betonkelders in prefab beton.

Op deze pagina lichten we u toe wat de voordelen zijn van betonkelders en wat u kunt verwachten van een betonkelder.

Prijs betonkelders

kelder in betonDe kostprijs van een betonnen kelder is ook een stuk lager dan een gemetste kelder. Door de lage kostprijs van betonkelders winnen deze steeds meer populariteit bij nieuwbouwprojecten. Het is een voordelige oplossing met een bijzonder kwalitatief resultaat waarbij de kans op lekkage in een betonkelder beduidend lager ligt dan bij het metselwerk van een klassieke kelder.

Troeven van een betonkelder

  • Bij betonkelders kan men zelf bepalen waar de trapopening moet komen.
  • Een betonkelder kan voorzien worden van verluchtingsgaten.

afgesloten betonkelderMet een prefab beton kelder heeft men dus een extra ruimte aan een lage kostprijs. Een betonkelder in prefab beton is de plaats bij uitstek om voeding, dranken of wijnen te stockeren, daar de temperatuur in een kelder meestal niet te hoog en constant is.

Het schilderen van prefab betonkelders wordt vrij vaak toegepast. Men kan de prefab beton kelder ook gemakkelijk voorzien van verlichting en rekken. De betonnen kelder kan ook makkelijk bevloerd worden, zodat die ook zeer eenvoudig te onderhouden is.